Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Türk İnşaat Malzemesi Sektörü İhracat Rekoru Kırdı

Türk İnşaat Malzemesi Sektörü İhracat Rekoru Kırdı

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi ihracatı, bu yılın Şubat ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.1 artış gösterdi. İhracat rakamları 2,36 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu bilgiler Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi'nde yer aldı.

İnşaat malzemesi sanayisinin Şubat ayında ulaştığı ihracat miktarı, 3,62 milyon ton olurken; sanayinin kilogram başına düşen ihracat değeri 0,65 dolara düştü. Son 12 aylık dönemde ise, inşaat malzemesi ihracatı toplamda 29,31 milyar dolar olarak kaydedildi.

Öte yandan, inşaat malzemesi ithalatı da geçtiğimiz yılın Şubat ayına kıyasla yüzde 4,3'lük bir artışla 931 milyon dolar seviyesine çıktı. İthal edilen ürünlerin birim fiyatı ise 3,33 dolar olarak belirlendi.

Rapora göre endekste yer alan sekiz alt ürün grubunda ihracat değerleri arttı. Prefabrik yapılarda yüzde 53,1, demir çelik ürünlerinde yüzde 19, yalıtım malzemelerinde yüzde 15,9, ağaç ve ahşap ürünlerde yüzde 15,7, kimyasal ürünlerde yüzde 12, mineral ve taş ürünlerinde yüzde 7,5, elektrik malzemesi ve teçhizatlarında yüzde 5,5, metal bazlı ürünlerde ise yüzde 0,7'lik bir artış gerçekleşti. İlginç bir şekilde, Şubat ayında bütün alt ürün gruplarında ihracat birim değerleri düşüş gösterdi.

17 Nisan 2024 - 12:28:56 57 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: #inşaat #sektör #gayrimenkul
Reklam
Yorumlar(0)