Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
TOKİ hesaplamaları değiştirdi 

TOKİ hesaplamaları değiştirdi 

Konut fiyatlarında yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken TOKİ 250 bin sosyal konut projesi ve 1 milyon arsa satışı ile ev fiyatlarında düşüş başlaması 2023 tahminlerini değiştirdi.

Küresel piyasalarda da yaşanan yükseliş nedeniyle tüm dünyanın en çok konuşulan konuları arasında yer alan konut fiyatları büyük bir barınma krizi yaşanmasına neden olmuştu. Ev fiyatlarında yaşanan yükseliş pek çok kişiyi zor durumda bırakırken dar gelirli kişiler için bu fiyatlarla ev sahibi olmak imkansız hale gelmişti. 

Ekonomistler yükselen enflasyon rakamları nedeniyle konut fiyatlarında kısa sürede bir düşüş beklemediklerini belirtirken hükümet tarafından açıklanan yeni tedbir paketi sonrasında gözler bir kere daha konut fiyatlarına çevrilmişti. Konu hakkında ekonomistlerden yeni tahminler geldi. 

Konut sektöründe yaşanan dalgalanma ve yükseliş nedeniyle hükümet pek çok yeni düzenlemeyi uygulamaya geçirmişti. Konut kiralarına 2023 yılının Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam sınırı getirilirken TOKİ tarafından ise ilk olarak 100 bin sosyal konut projesi müjdesi verilmiş, sonrasında ise bu sayı 250 bin konuta çıkartılmıştı. 

100 bin arsa için de satış başvurusu imkanı sunulacağı belirtilmiş sonra bu sayıda 1 milyon kişiye çıkartılmıştı. Peş peşe atılan adımlar ile konut fiyatlarında kademeli olarak bir miktar düşüş yaşandığı belirtilirken hükümetin söz verdiği gibi projenin temellerini hemen atması ve yeni konutları kademeli olarak üretmeye başlaması durumunda konut fiyatlarında düşüş etkisinin devam edeceği belirtiliyor. Ancak gerek inşaat malzemeleri fiyatları gerekse de enflasyon rakamlarında beklenen düşüş yaşanmadan ev fiyatlarının eski normale dönüşünün kademeli olarak yavaş yavaş meydana geleceği belirtiliyor.

21 Ekim 2022 - 13:27:53 244 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)