Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
İnşaat ciro endeksi arttı

İnşaat ciro endeksi arttı

TÜİK Ciro Endeksleri, Ekim 2022 raporu yayımlandı. İnşaat maliyet endeksinde yaşanan sert yükseliş nedeni ile yeni konut üretimi büyük darbe alsa da TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Ekim ayında inşaat sektörü ciro endeksi yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK beklenen Ciro Endeksleri, Ekim 2022 raporunu yayımladı. Yayımlanan rapor kapsamında Ekim ayında ciro endeksi yıllık yüzde 124,8 oranında artış gösterdi. Son dönemde yükselen maliyet nedeni ile yeni konut üretimi büyük darbe alsa da yine de inşaat sektörü ciro endeksi de yükselişe destek vermeyi başardı. 

Son dönemde başta demir ve çimento fiyatlarına gelen zamlar nedeni ile inşaat maliyet endeksinde rekor yükseliş meydana gelirken inşaat sektörü zamlar nedeni ile durma noktasına gelmişti. Hatta pek çok müteahhit yeni konut projelerini rafa kaldırırken zorunlu olmayan projelerde başlangıç tarihleri ertelenmeye başlanmıştı. Buna rağmen inşaat sektörü ciro endeksinde yaşanan yükseliş sektöre moral verdi. 

İNŞAAT SEKTÖRÜ CİRO ENDEKSİ EKİM AYINDA YÜKSELDİ! 

TÜİK Ciro Endeksleri, Ekim 2022 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Toplam ciro endeksi yıllık bazda yüzde 124,8 oranında artış gösterdi. Toplam ciro endeksi Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2015=100), 2022 yılı Ekim ayında yıllık yüzde124,8 arttı.

 Toplam ciro endeksinin alt dallarına bakıldığında arttı 2022 senesinin Ekim ayında yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 112,1 oranında, inşaat ciro endeksi yüzde 113,7 oranında, ticaret ciro endeksi yüzde 125,9 oranında ve  hizmet ciro endeksi ise yüzde 155,4 oranında artış gösterdi. 

17 Aralık 2022 - 17:49:12 128 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)