Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
İmar barışı affı için verilen kanun teklifi 2023 yılına kaldı!

İmar barışı affı için verilen kanun teklifi 2023 yılına kaldı!

Meclisin aldığı tatil kararı tüm hesaplamaları değiştirirken imar barışı müjdesi bekleyen kişiler için de meclise sunulan imar barışı kanun teklifi 2023 yılına kalmış oldu.

BBP Genel Başkanı Ankara Milletvekili Mustafa Destici imzası ile meclise sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi uzun süredir imar barışı müjdesi bekleyen kişileri heyecanlandırmıştı. Kanun teklifini veren partinin Cumhur İttifakı üyesi olması beklentiyi arttırırken aradan geçen sürede ne yazık ki kanun teklifi yoğun meclis gündemi nedeni ile komisyonda beklemede takılı kalmıştı. 

Gözler Aralık ayına çevrilirken bir kere daha umutları kıran bir duyuru yapıldı. Mecliste yapılan oylama kapsamında meclisin gündemde olan torba kanun teklifi görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yılbaşı tatiline girmesi ve 3 Ocak 2023 tarihinde tekrar açılması kararlaştırıldı. Böylelikle milyonların beklemiş olduğu EYT Yasası, sözleşmeli personele kadro düzenlemesi ve imar barışı kanun teklifi görüşmeleri de otomatik olarak 2023 senesine sarkmış oldu. 

İMAR BARIŞINDA SON DURUM NE, YENİ İMAR AFFI KANUN TEKLİFİ MECLİSE NE ZAMAN GELECEK?

Meclise sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi komisyonda beklemeye devam ederken meclisin 3 Ocak tarihinde açılması ile beraber ilk gündemin EYT ve sözleşmeli personele kadro düzenlemesi olması bekleniyor. Bu nedenle imar barışı kanun teklifi görüşmelerinin Şubat ayına sarkabileceği belirtiliyor. 

Söz konusu kanun teklifinin yasalaşması durumunda AK Parti döneminde 9. imar barışı düzenlemesi yapılmış olacak. Meclise sunulan kanun teklifine göre düzenleme 30 Temmuz 2022 ve öncesinde yapılan kaçak yapıları kapsayacak. 

24 Aralık 2022 - 18:26:46 10972 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)