Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Fırsatçı ev sahiplerine gün doğdu! Konut kiralarında fahiş zam hazırlığı!

Fırsatçı ev sahiplerine gün doğdu! Konut kiralarında fahiş zam hazırlığı!

1 Temmuz’da sona erecek olan konutta yüzde 25 zam sınırı için fırsatçı ev sahipleri şimdiden hazırlık yapmaya başladılar. Ev sahipleri boş konutlarını kiradan çekerek fahiş zamlarla kiralık konut piyasasının yükselmesini beklemeye geçtiler.

Fırsatçı ev sahipleri için yüzde 25 kira zammı sınırlamasının 1 Temmuz tarihinde sona erecek olması büyük imkan sağlayacak. Bu maksatla bu ev sahipleri emlakçılara kiralamaları için verdikleri boş evlerini geri çekmeye başladılar. Uygulama devam etmezse kira fiyatlarında çok ciddi yükselişler meydana gelebilecek.

FIRSATÇI EV SAHİPLERİNE GÜN DOĞDU!

Kira fiyatlarının çok yükseleceğine dair beklenti oluştuğunu belirten Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Devlet konutlarda kira zammını yüzde 25 ile sınırlamıştı. Bu uygulama 1 Temmuz’da sona erecek. O tarihten sonra da muhtemelen eski sisteme dönülecek. Tüfe oranı ortalaması ile kira zamları yapılacak. Bu yine yüksek bir orana karşılık gelecek. Şu anda yüzde 70 seviyelerinde bulunuyor ve yeni bir kira sorunu ile karşılaşılacak.” dedi.

KİRALAR ASGARİ ÜCRETİ AŞACAK!

Yaşanacak muhtemel gelişmeleri anlatan Alpay Hacıoğlu, “Şu anda 3.000 TL kirası olan bir konut 1 Temmuz’dan sonra yüzde 60-70 civarında zamlanacak. Asgari ücretin 8.500 TL olduğu bir ortamda en düşük kiralar 5.000 TL’yi geçecek. Bu rakam büyükşehirlerde çok daha fazla olacak, hatta asgari ücreti de aşacak. Bunun yaşanmaması için önlemler alınması gerekiyor ama alınır mı onu bilmiyorum. Kira oranları konutun semtine, bölgesine, bina özelliklerine göre belirlenmelidir.” ifadelerini kullandı.

ZAMLI FİYATTAN EVLERİNİ KİRAYA VERECEKLER!

Ev sahiplerinin kira zammı için hazırlandıklarını söyleyen Alpay Hacıoğlu, “Yüzde 25 kira zammı sınırı sonrasında fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını arttıracaklardır. Buna dair hazırlıkları olanlar olduğunu biliyoruz. Piyasa yeni kira zamları ile oluştuktan sonra kira fiyatları çok yükselecek. Kira fiyatlarını yükseldikten sonra onu düşürmeniz de mümkün değil. En fazla stabil devam etmesini sağlayabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Kira zammı sınırı kalktıktan sonra fırsatçı ev sahipleri için kiralık konut piyasası yeniden oluşacak. Kira artış oranı yüzde 60 – 70 arasında olunca bu ev sahipleri evlerini bu zam uygulanmış tutar üzerinden kiraya verecekler. Bu durumun en büyük sıkıntısını ise kiracılar çekecekler.

14 Nisan 2023 - 15:03:22 128 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)