Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Depremlerle fayda kırılma oldu! Türkiye'nin diri fay haritası değişiyor

Depremlerle fayda kırılma oldu! Türkiye'nin diri fay haritası değişiyor

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem asrın felaketi olarak isimlendirilirken dünde merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan yeni bir deprem daha meydana gelmişti. Yaşanan depremler sonrası Türkiye diri fay haritası için değişiklik gündeme geldi.

Depremlerle fayda kırılma oldu! Türkiye'nin diri fay haritası değişiyor - Türkiye'de 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de meydana gelen deprem ile adeta hayat durmuştu. Milyonlarca kişi güne büyük bir felaket haberi ile uyanırken Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin merkez üssü olduğu belirtilen 7.7 şiddetindeki deprem 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. 

Günün ilk ışıkları ile beraber depremin yarattığı büyük yıkım gözler önüne serilirken arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğlen saatlerinde bu seferde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinin merkez üssü olduğu 7.6 şiddetindeki ikinci deprem yaşanmış ilk depremde yıkılmayan binalarda bu depremde çökmüş ve pek çok kişi enkaz altında kalmıştı. 

TÜRKİYE'NİN DİRİ FAY HATLARI HARİTASI 2023 İÇİN DEĞİŞİKLİK KARARI ÇIKTI! 

Yaşanan deprem sonrasında Pazarcık depremini üreten 315 kilometrelik fayın Kırıkhan'dan Gölbaşı'na kadar uzanan 218 kilometrelik bölümde 136 gözlem gerçekleştirildi. Yapılan ilk incelemelerde iki fayda 492 km'lik bir kırılma yaşandığı tespit edilirken Türkiye'nin diri fay haritasında bu kapsamda değişiklik yapılacağı belirtildi. 

En son yapılan güncelleme Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü MTA tarafından 2013 senesinde yapılmıştı. Türkiye Diri Fay Haritası için artık yeni güncellemenin yaşanan büyük deprem sonrası zorunlu hale geldiği belirtilirken Anadolu ve Trakya yarımadalarının üzerinde yer aldığı levhanın son derece hareketli olması nedeni ile artık söz konusu fay hatları haritalarının daha sık değiştirileceği belirtiliyor. 

6 Mart 2023 - 20:18:24 264 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)