Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Konut fiyatlarını durdurmak için ceza yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Konut fiyatlarını durdurmak için ceza yolda

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte fahiş kira fiyatlarına karşı cezaların yakın zamanda uygulanacağı öğrenildi. 

Son dönemde artan kira fiyatları hakkında hükümet tarafından harekete geçildi. Yapılan açıklamalarda fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi adına pek çok çalışmanın daha yapılacak olan görüşmeler sonucunda uygulamaya alınacağı öğrenilmişti. Durum bu şekilde iken son olarak bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süredir gündemde olan fahiş kira fiyatlarına gelecek olan cezalara değinildi. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

YÜKSEK KİRALARA CEZALAR YOLDA

 

Gazeteciler tarafından "Yüksek kiralarla ilgili bir soru sormak istiyorum. Sektör temsilcileri, sadece İstanbul'da 100 bin atıl konut olduğunu söylüyorlar tamamlanmamış, yarım kalmış. Bunlar sektöre kazandırılabilir mi? Boş duran evler de kira fiyatlarını etkiliyor. Bazı ülkeler boş duran evlerden yüksek vergi alıyor bilgisi var. Böyle bir şey olabilir mi Türkiye'de de?" şeklinde soru yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise;

"Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili çalışması var. Bu çalışmayla da bunların üzerine üzerine gideceğiz. Yani bunların yanına bu kar kalmayacak.

Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz. Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak. Hangi konuda olursa olsun fahiş fiyat artışlarına giden, piyasanın dengesini bozan yaptığı davranışın cezasını çekecektir." şeklinde açıklamalar ile yapılacak olan çalışmalar hakkında detaylar geldi.

31 Temmuz 2023 - 18:31:29 225 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)