Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Bakan Kurum'dan canlı yayında milyonlara müjde

Bakan Kurum'dan canlı yayında milyonlara müjde

Büyük müjdelerimiz var diyen Bakan Murat Kurum konut fiyatlarının ve ev kiralarının düşeceğini duyurdu. Konut fiyatları düşecek mi , ev kiraları ucuzlayacak mı, ne zaman düşer, kiralarda sonu durum ne?

Son dönemde Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olmaya devam eden konut fiyatları ve kiralık ev fiyatları hakkında son dakika açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı. Bakan Murat Kurum hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarının düşeceğini açıkladı.  TOKİ 250 bin sosyal konut ve 1 milyon arsa projesinde başvuru süreci tüm hızı ile devam ederken Bakan Kurum artan konut arzı ile beraber önce konut fiyatlarının ardından ise ev kiralarının düşeceğini duyurdu. Orta gelir grubuna yönelik Emlak Konut kampanyası için ise Kasım ayı işaret edildi. 

Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de yükselen konut fiyatlarına dair katıldığı televizyon programının canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum pandemi nedeni ile tedarik zincirinin kırıldığını ve büyük bir hammadde krizi yaşandığını, bununda inşaat malzemelerinde zamlara neden olduğunu söyledi. İnşaat maliyet endeksinde yaşanan yükselişin enflasyonla beraber konut fiyatlarını arttırdığını belirten Bakan Kurum 250 bin sosyal konut projesinin fiyatları düşüreceğini iddia etti. Bakan Murat Kurum yaptığı değerlendirmesinde "Konut sektöründeki piyasaya olan arzı azalttı. Bu sorun karşısında yükselen konut ve kira fiyatlarına ilişkin bir çözüm koymak adına vatandaşın sesine kulak vererek bu projeyi gerçekleştirdik. Bu fiyatlar dengeye gelecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçiriyoruz. Arz talep dengesini yakalayacağız. Şu an olduğu gibi konut fiyatları sabitlenecek. Sonrasında da konut ve kira fiyatları düşecek" diyerek ilk olarak fiyatların sabitleneceğini ardından ise düşeceğini dile getirdi.

21 Ekim 2022 - 13:26:43 275 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)