Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Aidatlara İndirim Geliyor, Çalışma Başlatıldı

Aidatlara İndirim Geliyor, Çalışma Başlatıldı

Kiracı ve ev sahiplerine önemli duyuru bakanlıktan geldi. Aidat fiyatlarında ne kadar indirim yapılacak?

Türkiye'de apartman ve site sakinleri için ödenen aidat miktarlarında yüzde 18 indirim yapılmasını sağlamak amacıyla çalışmalar başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı aidat indirimi konusunda Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır da açıklamalarda bulundu.

Çalışmalar Başlatıldı!

Yahya Sağır, Bakan Murat Kurum ile gerçekleştirdikleri bir toplantıdan bahsederek, "Toplantı sonrasında Bakan Murat Kurum, aidatlarla ilgili yaptığımız talepler üzerinde çalışmalar yapılacağını ifade etti. Daha önce federasyon olarak TBMM'ye ve Bakanlığa kat malikleri ve site yönetimlerinin sorunlarının çözümüne yönelik önerilerimizi iletmiştik. Bu taleplerin üzerinde çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

Aidatlarda indirim yapılacağını belirten Yahya Sağır, "Çevre Bakanlığı, aidatlarda yer alan yüzde 18 KDV yükünün ortadan kaldırılması için çalışmalara başladı. Siteler ve apartmanlarda dışarıdan alınan yüzde 18 KDV, aidatlara da yansıtılmayacak. Ayrıca, site yönetimleri için denetim talep ettik. Bu denetimler sayesinde kötü niyetli kişilerin etkisi azalacak. Site ve tesis yönetim firmaları açılmadan önce mesleki yeterlilik ve sicil kaydı istenecek" şeklinde konuştu. Konuşma sonrasında vatandaşlar indirimin ne zaman yapılacağı konusunda sorular sormaya başladı.

Özel Güvenlik Zorunluluğu Geliyor

Yahya Sağır, siteler için yeni bir kararın da alınacağını belirterek, "Yapılacak yeni düzenleme ile 300 ve üzeri bağımsız bölüme sahip sitelerde özel güvenlik bulundurma zorunluluğu getirilecek. Bu uygulamalar sayesinde daha güvenli ve kaliteli hizmetler sunulabilecek. Çoğu kat malikinin sorunu bu şekilde çözüme kavuşmuş olacak" dedi. Böylelikle artık büyük sitelerde güvenlik daha yüksek seviyelere çıkartılacak.

İndirim Yakında Gelecek

Apartman ve sitelerde yapılan aidat zamları hala sıkıntı yaratırken, yapılacak düzenleme ile aidat ücretlerinde bir miktar indirim sağlanabilecektir. Örneğin, 1.000 TL olan bir aidat için yüzde 18 indirim uygulanarak 180 TL indirim sağlanacak ve aidat miktarı 820 TL'ye düşecektir. Yapılacak yeni indirimle birlikte birçok vatandaş aidat ödemelerini daha uygun fiyatlardan ödeyebilecek.

23 Mayıs 2023 - 17:05:51 46 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)