Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
2023 kapıcı maaşı açıklandı!

2023 kapıcı maaşı açıklandı!

2023 asgari ücret maaşı ile beraber kapıcı - apartman görevlisi olarak çalışan kişilerin de 2023 senesinde alacakları zamlı maaş tutarı açıklandı. Emekli kapıcı maaşı 2023 ile çalışan apartman görevlisi zamlı maşı kaç TL oldu açıklandı.

Asgari ücretin belirlenmesini sağlayacak olan asgari ücret tespit komisyonu 3. toplantısı az önce sona ererken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile milyonlarca çalışanın kaderinin belirleneceği zamlı asgari ücret maaşı da kesinleşirken kapıcı - apartman görevlisi maaşı da belli oldu. 

Hatırlanacağı üzere asgari ücrete zam görüşmeleri kapsamında ilk toplantı 7 Aralık tarihinde yapılmış, taraflar ikinci toplantının ardından asgari ücreti belirlemek için 20 Aralık tarihinde son kez toplanma kararı almıştı. Beklenen gün gelirken asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sonrasında TİSK, TÜRK-İŞ ile Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri bugün son kez bir araya gelerek Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantısı ile rakamı belirleyeceklerini duyurmuştu. 

APARTMAN GÖREVLİSİ - KAPICI MAAŞI 2023 YILINDA KAÇ TL OLDU, NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 2023 asgari ücret zammı da belirlenmiş oldu. Asgari ücrete uygulanan vergi sisteminin değiştirilmesi ile kapıcı maaşı için uygulanan farkta ortadan kaldırılmıştı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile milyonların beklediği asgari ücret maaşı zammı da açıklanmış oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklaması ile "2023 yılı asgari ücret rakamını belirlenirken en makul seviyede hareket ettik. Memur ve emekli maaşında yapılacak olan artış oranlarını da bu şekilde belirleyeceğiz. Aziz milletim bilindiği gibi ülkemizde 2022 yılında bunun altını çiziyorum 184 TL olan asgari ücret bizim dönemizde nominal olarak 30 kat reel olarak 142 oranında artmıştır.

Geçtiğimiz yıl başında asgari ücrete yüzde 50 artış yaparak net 4 bin 253 liraya yükseltmiştik. Sadece bununla kalmamış asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini de kaldırmıştık. Temmuz ayında bir kere daha zam yapmış asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkarmıştık" diyerek 2023 maaşını 8 bin 500 TL olarak ilan etti. Yeni rakam ile beraber kapıcı maaşı ücreti de 8 bin 500 TL olarak uygulanacak. 

24 Aralık 2022 - 18:25:55 3866 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)