Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Yabancıya konut satışında Ruslar fark attı

Yabancıya konut satışında Ruslar fark attı

TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı konut satışı istatistiki raporları ile yabancılara yapılan konut satışı rakamı da belli oldu.

Yabancılara konut satışı rakamlarında Kasım ayında rakamlar düşüşe geçerken Ruslar yine birinciliği açık ara farkla kazandı. Ülkelerinde başlayan savaştan kaçmak için Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşları rotayı Türkiye'ye kırmış, aşinası oldukları Antalya'da karar kılmışlardı. 

Her yaz tatili için Antalya'ya gelen ve zaten Antalya hayranı olan Ruslar savaşın patlak vermesinin ardından adeta Türkiye'de ev sahibi olmak için birbirleri ile yarışa tutuşmuşlardı. Rusların yoğun talebi sonrasında Antalya'da konut fiyatları rekor seviyelere ulaşırken Rusların yanı sıra Ukrayna vatandaşları da alıma yönelmişti. 

YABANCILAR KASIM AYINDA TÜRKİYE'DEN KAÇ KONUT SATIN ALDI?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancılar Türkiye'den Kasım ayında 6 binden fazla konut satın aldı. Yayımlanan raporda "Yabancılara yapılan konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,4 azalarak 6 bin 83 oldu. Kasım ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 5,2 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 2 bin 616 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla bin 733 konut satışı ile İstanbul ve 567 konut satışı ile Mersin izledi" ifadelerine yer verildi. 

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK KONUT ALAN YABANCILAR KİMLER?

Türkiye'de yabancılar Kasım ayında en çok Antalya'dan konut alırken en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları Ruslar oldu. 

Rus vatandaşları Kasım ayında Türkiye'den 2 bin 575 konut satın alırken İran vatandaşları aynı dönemde 510 adet konut alımı ile 2. sırada yer aldı. 277 konut alan Irak vatandaşları üçüncü, 277 konut alan Ukrayna vatandaşları 4. sırada yer alan ilk 5 içerisine girmeyi başaran son ülke vatandaşları ise 224 konut alımı ile Almanlar oldu. 

22 Aralık 2022 - 20:06:57 162 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)