Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Sakarya depreme ne kadar dayanacak, hemen evizini kontrol edin..

Sakarya depreme ne kadar dayanacak, hemen evizini kontrol edin..

Kahramanmaraş merkezli deprem ile Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze gelmişti. Yeni binalar depreme ne kadar dayanıklı, 10 15 20 50 yıllık bina depreme dayanır mı sorusunun yanıtı geldi!

Hemen kontrol edin! Eviniz kaç şiddetinde depreme dayanır? Depremin yerle bir ettiği 11 ilimiz beşik gibi sallanmaya devam ederken yaşanan deprem milyonlarca kişinin oturduğu evin sağlamlığını sorgulamasına neden olmuştu. 

41 binden fazla kişinin evleri mezarları haline gelirken yıkılan binaların enkazı altında ne yazık ki yine binlerce canımız yitip gitmişti. Yaşanan deprem bir kere daha insanlara depremin değil binaların öldürdüğünü hatırlatırken pek çok kişi oturduğu evin sağlamlığı konusunda endişe yaşamalarına neden olmuştu. 

10 15 20 50  YILLIK BİNALAR DEPREME NE KADAR DAYANIKLI?

Binaların depreme olan dayanıklılığının önemi Kahramanmaraş depremi ile bir kere daha ortaya çıktı. Aynı cadde üzerinde ya da sokakta yer alan bazı binalar çökerken bazılarının ayakta kalması depremde binanın insan canı için önemini göstermişti. 1999 senesinden sonra deprem yönetmeliğinin uygulamaya alınması nedeni ile 1999 senesi öncesi tüm binaların mutlaka deprem dayanıklılık testi yaptırması gerekiyor. Özellikle de 2001 sonrası binalar daha güvenilir bulunuyor. 

KAÇ KATLI BİNALAR DEPREME DAYANIR?

Depremde binanın dayanıklılık gücüne de değinen İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Savaşkan "4-8 katlı binalar deprem yüküne maruz kalıyor, 20 kat ve üzeri binalarda yıkıcı etki bırakmıyor" diyerek çok katlı binaların daha da avantajlı olduğunu söyledi. Yine 1-2 katlı binalar deprem açısından daha güvenilir bulunuyor. 

6 Mart 2023 - 20:19:15 188 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)