Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Romanlar için yapılacak sosyal konutların proje görüntüleri yayınlandı!

Romanlar için yapılacak sosyal konutların proje görüntüleri yayınlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından Roman vatandaşlar için yapılacak olan sosyal konutların proje görüntülerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roman vatandaşlara özel olarak TOKİ tarafından sosyal konutlar yapılacağını müjdelemişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bu sosyal konutların hazırlanan proje görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

HER ROMAN'A BİR YUVA

Roman vatandaşlar için inşa edilecek sosyal konutlarla alakalı açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Roman vatandaşlarımıza yönelik özel sosyal konut projemiz için hızla çalışmaya başladık. Her Roman’a bir yuva vizyonuyla kendilerine yakışacak evler inşa edeceğiz. Modern, ferah, sağlıklı ve güvenli evler olacak.” dedi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaparak bugüne kadar gecekondu dönüşüm programı kapsamında 5.133 konutun Roman vatandaşlara teslim edildiğini duyurdu. Ayrıca Roman vatandaşlara yönelik konut çalışmalarına da devam edildiği bakanlık tarafından bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre TOKİ kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul Fatih’te, Yalova Bağlarbaşı’nda, Edirne Menzilahir’de, İstanbul Çatalca’da, Bursa Mustafakemalpaşa’da, İstanbul Sarıgöl’de projeler geliştirdi. Bunun yanında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da Roman vatandaşlar için konutlar ürettiği hatırlatıldı.

Verilen bilgilere göre İzmir’in Selçuk ilçesinde Zafer Mahallesi’nde yine Roman vatandaşlar için 98 konutun inşa edilebilmesi amacıyla projenin hazırlanıp ihale sürecine başlandığı belirtildi. Kocaeli’de de 300 konutluk bir projenin tasarımının tamamlandığı açıklandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan proje kapsamında Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları 12 ilde sosyal konut projeleri yapılacak. İzmir, Edirne, Çanakkale, Aydın, İstanbul gibi şehirlerde bu projeler inşa edilecek. Roman vatandaşlara inşa edilen sosyal konutlar çok uygun taksitlerle verilecek.

5 Şubat 2023 - 12:09:47 253 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)