Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Özhaseki duyurdu! Konut inşa edeceklere 500 bin TL hibe desteği

Özhaseki duyurdu! Konut inşa edeceklere 500 bin TL hibe desteği

Kendi konutunu ve iş yerini inşa etmek isteyen kişilere hibe desteği verilecek! Bakanlık tüm detayları açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile birlikte kendi evini kendi yapmak isteyen vatandaşlar için 500 bin TL kredi desteğinin sağlanacağı duyurulmuştu. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından bir an önce istedikleri konutlara ulaşabilmeleri için depremzede vatandaşlara yapılacak olan bu destekler hakkında detaylar belli olmaya başladı.

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan duyuruda vatandaşlara konut yapımında destek olmak amacı ile "Yerinde Dönüşüm" projesi duyuruldu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre konut ve iş yerini kendi inşa etmek isteyen kişilere hibe desteği tanınacağı öğrenildi.

BAKAN ÖZHASEKİ DUYURDU!

Deprem bölgesinde devam eden konutların çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Bakan Özhaseki, "Deprem bölgesinde yıkımlar devam ediyor. Sağlam zeminleri arayıp bulduk, rezerv konut alanlarında ihtiyaçları gidermek için inşaatlara başladık. Kaba inşaatlar bitti, Ekim, Kasım, Aralık gibi teslimata geçeceğiz. Oralarda TOKİ tünel kalıp sistemiyle yapıyor. Zemin+4 gibi yükseltiyi geçmiyor. TOKİ'mizin bu konuda verdiği sınav. 99 depreminde ne kadar kamu binası varsa hasarı onlar gördü. Devlet olarak yapıyoruz fakat binalar ilk depremde çöküyor. Bir yıl içinde 319 bin konutu bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Planlamalar hususunda kararlarımız kesinleşti. Vatandaşlarımız şehirlerinde hatıralarını terk etmek istemiyorlar. Bölgede toplantılar yaptık, genellikle klasik brifinglerin aksine yüzlerce rakamın verildiği işlerden ziyade o bölgenin insanlarıyla sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek ne düşündüklerini sorduk, beklentilerinin ne olduğunu anlamaya çalıştık. Yaptığımız planlamaları gösterdik, saatlerce tartıştık. Yeni modeli kendilerine anlattık. Bu modelin doğru olduğu hususunda bizlere teşekkürlerini ilettiler." şeklinde açıklamalarda bulundu.

850 BİN TL HİBE DESTEĞİ VERİLECEK!

Konuya ilişkin vatandaşların kendi konut ve iş yerlerini yapabilmeleri adına verilecek olan hibe desteği hakkında ise "İnşaat maliyetlerini hesaplayarak kredi ve hibe yöntemleri geliştirdik. Vatandaşlar konut yapmak istediklerinde yarıdan fazlası bir araya gelirse imkan vereceğiz. Konutlar için 500 bin dükkanlar için 250 bin lira nakdi yardımda bulunacağız. Konutlar için 500 binle 800 bin lira arasında kredi verilecek. Dükkanlar için de 250 bin ile 500 bin lira arasında kredi verilecek." ifadeleri ile vatandaşlar bilgilendirildi.

Şimdi ise verilecek olan bu hibe ve kredi desteği hakkında detaylar merak ediliyor.

29 Temmuz 2023 - 22:26:27 153 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)