Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Korsan Kiracılara Dikkat Edin

Korsan Kiracılara Dikkat Edin

Fırsatçı ev sahipleri sonrasında kiracılar da fırsatçılık yapmaya başladılar. Düşük fiyattan ev kiralayan sahte kiracılar bu evleri öğrencilere ve yabancılara yüksek rakamlarla kiraya vermeye başladılar.

Yükselen konut fiyatları milyonlarca kiracıyı mağdur etmeye devam ederken süreçte kiracılar fırsatçı ev sahiplerinden illallah etmişti. Ev sahiplerinin fırsatçılığı kiracıları isyan ederken son dönemde korsan kiracılar ile bu seferde fırsatçı kiracılar türedi. 

Pandemi döneminde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş cepleri yakarken satılık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş bir süre sonra ev kiralarına da yansımıştı. Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle hükümet tarafından yeni düzenlemeye gidilmiş, yasal kira artışı oranı yüzde 25 seviyesi ile sınırlandırılmıştı. 

KORSAN KİRACILAR DEVREYE GİRDİ! 

Ev sahiplerinin fırsatçılığı kiracıları canından bezdirirken özellikle de İstanbul'da konut fiyatları cep yakmaya başlamıştı. Ev kiraları cepleri yakarken fırsatçı ev sahipleri kiralara rekor zamlar yaparak kiracıları zor durumda bırakırken bu seferde devreye korsan kiracılar girdi. Makul seviyelerde yer alan son ucuz kiralık evleri bulan korsan kiracılar bu evleri kiralarken daha sonra yüksek fiyatlarla kiralamaya başladılar. 

İstanbul'un gözde lokasyonları arasında yer alan Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Mecidiyeköy, Taksim başta olmak üzere çok sayıda ilçede günlük daire kiralamaya başlandı. Kiracılar online platformlar üzerinden ev kiralamaya başlarken günlük olarak oturdukları evi korsan bir şekilde kiralayan kiracılar böylelikle hem evlerini bedavaya getiriyor hem de para kazanıyorlar. Oda kiraları tutulan bölgeye göre değişmekle beraber 2 bin liradan başlayarak 5-6 bin liraya kadar yükseliyor. Ancak bu şekilde kiralama yapan kiracılar ev sahiplerinin tespit etmesi durumunda yüklü tazminat davalarıyla karşı karşıya kalabiliyor. 

21 Kasım 2022 - 19:31:46 191 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)