Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Konut satış rakamlarındaki düşüş Kasım ayında da devam etti

Konut satış rakamlarındaki düşüş Kasım ayında da devam etti

İnşaat sektörünün merakla beklemiş olduğu TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Kasım 2022 raporu yayımlandı. Konut satış rakamlarında başlayan düşüş Kasım ayında da etkisini sürdürdü.

Satılık ev fiyatlarında yaşanan yükselişin olumsuz etkisi ile beraber konut satış rakamlarında yaşanan düşüş hızlandı. Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşın kendi birikimi ile ev sahibi olmasını imkansız hale getirirken yükselen kredi faiz oranları da konut kredisi çekerek ev sahibi olunmasını zorlaştırdı. 

Yaşanan olumsuzluklar vatandaşın ihtiyacı olsa da konuta erişimini sınırlandırırken bu da konut satış rakamlarında düşüş yaşanmasına neden olmuştu. Kasım ayına ilişkin konut satış rakamları TÜİK tarafından açıklanırken Türkiye genelinde satılan toplam konut sayısı 117 bin 806 adet olarak ilan edildi. Konut satışı rakamlarında yaşanan düşüş ise yüzde 34,1 olarak gerçekleşti. 

TÜRKİYE GENELİNDE KASIM AYINDA 117.806 ADET KONUT SATILDI

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yayımlanan resmi rakamlara göre Kasım ayında Türkiye genelinde satılan toplam konut sayısı 117 bin 806 adet olarak gerçekleşti. Konut satışı rakamı bir önceki senenin Kasım ayına göre yüzde 34 oranında düşüş göstermiş oldu. Türkiye genelinde en çok konut satışı yapılan il 19 bin 687 konutun satıldığı İstanbul oldu. 

 En çok konut satışı yapılan iller sıralamasında İstanbul'u sırası ile 9 bin 367 konut satışı ve yüzde 8,0 pay ile Ankara, 7 bin 902 konut satışı ve yüzde 6,7 pay ile Antalya izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 34 konut ile Hakkari, 47 konut ile Ardahan ve 58 konut ile Bayburt olarak raporda yer aldı. 

22 Aralık 2022 - 20:07:49 128 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)