Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konut kiralarında uygulanmakta olan yüzde 25 zam sınırının geleceğine dair iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Bakan Mehmet Şimşek'in, düzenlemenin bitimine yakın bir süreçte bu konuya yeniden bakılacağını belirttiğini paylaştı. Bu açıklama, sınırın 2024 yılında son bulacak olmasına yönelik tartışmalar ışığında geldi.


Gündemdeki yerini koruyan yüzde 25 kira artış sınırlaması, 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla sona eriyor. Ancak, bu düzenlemenin süresinin uzatılmayacağı yönünde çıkan haberler, tartışmanın merkezinde yer aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bu haberlere bir açıklama getirerek yaygın inanışın aksine, yüzze 25 sınırının net olarak kalkacağını belirten bilginin doğru olmadığını vurguladı.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gizli bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileriyle bir araya gelirken bu mevzuya da değindi. Bakanlığın açıkladığına göre, Şimşek, mevcut düzenlemenin sonlanmasına kısa bir süre kala yeniden değerlendirileceğini bildirdi. Ancak şu ana dek herhangi bir kararın alınmadığını ve kamuoyuna resmi bir beyanın yapılmadığını belirtti. Açıklamada bu durum, mevcut haberlerde dile getirilen iddiaların aksine, herhangi bir netliğin olmadığını gösterdi.

23 Nisan 2024 - 11:24:05 48 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: #sakaryaemlakilan #haber #emlak #yatırım #sakarya #Adapazari #konut # ev #arsa #tarla #sanayii
Reklam
Yorumlar(0)