Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Konut fiyatlarında son durumu Merkez Bankası duyurdu

Konut fiyatlarında son durumu Merkez Bankası duyurdu

Merkez Bankası konut fiyat endeksi Ekim 2022 raporu yayımlanırken konut fiyatlarında yaşanan artış hızı düşse de yine de zam yağmuru devam etti.

Merkez Bankası konut fiyatlarında yaşanan son gelişmelere yer verdiği TCMB konut fiyat endeksi Ekim 2022 raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken yükseliş hızı ile yavaşladı. 

TCMB konut fiyat endeksi raporuna göre 2022 yılı Ekim ayında bir önceki aya oranla konut fiyat endeksi yüzde 5,4 oranında artış gösterirken bir önceki yılın aynı ayına göre ise yaşanan yükseliş nominal olarak yüzde 188,2, reel olarak ise yüzde 56,3 olarak kayıtlara geçti. 3 büyük şehirde ise İstanbul'da yaşanan konut fiyat artışı yüzde 200'ü aştı. 

MERKEZ BANKASI KONUT FİYAT ENDEKSİ YÜZDE KAÇ ÇIKTI?

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanmaya başlanan Merkez Bankası konut fiyat endeksi Ekim ayında artış hızını kaybetse de yükselişini sürdürdü. Açıklanan verilere göre Ekim ayında konut fiyat endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,4 oranında artarak 605,8 seviyesine ulaştı. 

Yaşanan yükselişin ardından Türkiye genelinde ortalama konut birim fiyat metrekare değeri 16 bin 563 liraya ulaşırken konut fiyatlarının en çok artığı il ise İstanbul oldu. İstanbul'da konut fiyatlarına söz konusu dönemde yüzde 204,6 oranında zam gelirken ortalama konut birim metrekare fiyatı ise 26 bin 637 TL seviyesine ulaştı. 

 İzmir'de ise konut fiyatlarında yaşanan yüzde 186,4'lük artışın ardından ortalama konut metrekare birim fiyatı 19 bin 362,7 seviyesine yükseldi. 

22 Aralık 2022 - 20:03:31 129 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)