Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Kamu Sektöründe Kapsamlı Tasarruf Planı Kapıda

Kamu Sektöründe Kapsamlı Tasarruf Planı Kapıda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beştepe'de düzenlenen Kabine toplantısının ardından, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda gündeme gelen kamuda 15 maddelik tasarruf paketi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Yılmaz, önemli sayıda madde üzerinde çalışıldığını ve uygulamaya alınacakları ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısının basın toplantısında vurguladığı noktalar şu şekilde özetlendi: tasarruf paketinin 15 maddeyle sınırlı olmadığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının yoğun bir çalışma yürüttüğünü ve oluşturulan tasarruf maddelerinin etkin bir biçimde uygulanacağını belirtti.


Yılmaz, ekonominin yanı sıra spekülasyondan etkilenen döviz piyasaları hakkında da açıklamalarda bulundu ve seçim öncesinde yapılan spekülasyonlara değindi. Normal ekonomik programın güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettiğini, rezerv birikimine dikkat çekti. Ayrıca, seçimsiz bir döneme girilmesinin orta ve uzun vadeli konularda yoğunlaşmak için büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi.


Kamu yönetimi ve bürokrasinin sadeleştirilmesi ve etkinleştirilmesi yoluyla sanayide verimlilik ve rekabet gücünün arttırılması, dijitalleşme ve yeşil dönüşüme yoğunlaşma üzerinde duruldu. Orta Vadeli Programın bu yapısal dönüşümü içerdiğini belirten Yılmaz, gelecek dönemdeki Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantılarının da bu konularla ilgili olacağını ifade etti.


Yılmaz, kamuda tasarruf konseptinin sadece harcamaların azaltılması anlamına gelmediğini, aynı zamanda harcamaların daha verimli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Rekabet gücünün ve sosyal refahın arttırılmasına katkı sunan bir tasarruf anlayışının benimsendiğini kaydetti. Çalışmanın detayları üzerinde ilerleme kaydedildiğini ve ilgili kurumlarla sonuçlandırılacağını sözlerine ekledi.

17 Nisan 2024 - 15:21:15 69 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: #inşaat #sektör #gayrimenkul #cevdet yılmaz #cumhurbaşkan #kamu
Reklam
Yorumlar(0)