Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Hem şehir, hem köyde konutlar tamamlandı

Hem şehir, hem köyde konutlar tamamlandı

 

Afet bölgelerinde yeni yapılaşmalar için 1 yıllık hedefle hareket eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun’daki sel felaketi ardından yapımını başlattığı konut, dükkan ve köy evlerini teslim etti.

Afet bölgelerinde yeni yapılaşmalarda ‘1 yıl’ hedefiyle hareket eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Giresun’da yaşanan sel afetinin ardından başta Dereli ilçesi olmak üzere bölgeyi yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları tamamladı. Giresun’da toplam 369 adet konut, 122 adet dükkan ve 24 adet köy evi teslim edildi. Ayrıca sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar 1.5 milyar liralık 24 proje devam ediyor. 

Bakanlık; deprem, sel, yangın gibi doğal afet yaşayan bölgeleri yeniden canlandırmak ve hayatı normale çevirmek için yaptığı çalışmalar kapsamında Giresun’daki projelerini de hayata geçirdi. Afet yaşayan bölgelerde yeni konut ve işyerlerini 1 yıl içinde teslim etme hedefiyle çalışan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tüm afet bölgelerinde bugüne kadar 45 bin konut, iş yeri, köy evi ve ahırı tüm sosyal donatılarıyla birlikte teslim etti. 2020 yazında sel felaketi yaşayan Giresun da ise sel felaketinin yaraları kapatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Giresun’da 22 Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin ardından hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık” açıklamasını yapmıştı.

24 proje var 

Bakan Murat Kurum, selde büyük zarar gören Dereli ilçesinde, sel felaketinin yaralarının hızla yapılan çalışmalar sayesinde sarıldığını belirterek, “Bakanlık eliyle Giresun’da sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar toplam 1.5 milyar liralık 24 proje devam ediyor. Giresun’da TOKİ eliyle; 3 bin 764 konut, sosyal donatılarıyla beraber tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Yine TOKİ ile 690 konut ve 19 dükkanın yapımına da sosyal donatılarla beraber devam ediliyor” diye konuştu.

Yeni Dereli projesi

Bakan Kurum, 2 yıl önce Giresun’da yaşanan sel felaketinden en çok zarar gören Dereli ve Doğankent’te toplam 369 konut inşa edildiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle tüm konutlar hak sahibi Giresunlu, vatandaşlara teslim edildi. Dereli, Doğankent ve Tirebolu’da da inşa edilen 250 ahırlı köy evinin yapımına da devam ediliyor. Bakanlık olarak, ‘Dereli’yi yeniden ayağa kaldıracağız’ sözüyle bugün Yeni Dereli Projesi kapsamında adliye, hükümet konağı, emniyet müdürlüğü inşaatlarının yapımına tüm hızıyla devam ediliyor. Dereli ilçesi Jandarma Komutanlığı ve 12 konutluk lojman inşaatı tamamlanmış olup 2023 yılında tüm konut ve sosyal donatıları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak” dedi.

14 Nisan 2023 - 15:12:21 220 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)