Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Ev sahipleri dikkat! Ödemediği kiralar için icraya verdiğiniz kiracı itiraz ederek kurtulabilir

Ev sahipleri dikkat! Ödemediği kiralar için icraya verdiğiniz kiracı itiraz ederek kurtulabilir

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira ödememe sorununun hukuki çözümü merak ediliyor. Kirayı ödemeyen kiracının evden çıkarılması için ev sahipleri hangi ayrıntıya dikkat etmeli?

Ev sahipleri son dönemlerde fahiş kira artışları ile gündeme gelseler de tüm ev sahipleri bu şekilde davranmıyorlar. Fırsatçı ev sahipleri olduğu gibi kötü niyetli kiracılar da bulunuyor. EV sahiplerinin en büyük dertleri ise kiracılarından kira ödemelerini düzenli bir şekilde alamamak oluyor. Düzenli kira ödemesi alamayan ev sahipleri ise mağduriyetlerinin giderilmesinin yollarını arıyorlar.

EV SAHİBİ KİRA ALAMAZSA NE YAPABİLİR?

Ev sahiplerinin kira ödemelerini alamamaları durumunda ne yapmaları gerektiği merak konusu oluyor. Bu durumda kiracıya icra takibi başlatılabilmektedir. Bu şekilde kiracıya 30 gün süre verilir ve kira borcunu ödemesi istenir. Ancak kiracı bu icra takibine itiraz ederek borcu olmadığını beyan edip takibi durdurabilir. Bu durumda da ev sahiplerinin yapmaları gereken yeni işlemler bulunmaktadır.

İcraya itiraz eden kiracı aleyhinde ev sahiplerinin yeni bir hukuk süreci başlatmaları gerekiyor. Ev sahipleri bu durumda ya icra hukuk mahkemesine giderek itirazın kaldırılmasını talep etmeliler ya da sulh hukuk mahkemesine gidip itirazın iptali ve takibin devamına karar verilmesini isteyebilir. İşte burada çok önemli bir ayrıntı bulunuyor. Borcunu ödemeyen kiracıyı evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ek bir işlem yapmaları gerekiyor.

Mahkeme ev sahibinin taleplerini değerlendirmeye alarak delillerle beraber bir hükme varacaktır. Bu durumda ev sahibi itirazın iptalini ve takibin devamını talep etmişse bu yönde karar alınır. Ancak mahkemenin kararında kiracının evden tahliye edilmesi yer almayacaktır. Bunun için ev sahibinin ilk başta mahkemeye başvururken kiracının tahliyesini de talep etmesi gerekiyor. Aksi durumda kiracı sadece borcunu ödemekle sorumlu olur ve kiracılık ilişkisi devam edecektir. Bundan dolayı ev sahipleri icra takibini mahkemeden talep ederken aynı zamanda kiracının da tahliyesini istemelidirler.

14 Aralık 2022 - 12:33:37 315 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)