Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Ev sahibi ile kiracının arasını bu sefer hasar tespit açtı!

Ev sahibi ile kiracının arasını bu sefer hasar tespit açtı!

11 ilde büyük bir yıkıma neden olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi sonrasında bölgede hasar tespit çalışmaları hızlandırılmıştı. 81 ilde ise büyük panik yaratan depremle binaların güvenirliği sorgulanmıştı.

Yaşanan büyük deprem sonrasında 11 ilde artık arama kurtarma çalışmaları sonlandırılmış ve enkaz kaldırma çalışmaları başlamıştı. Yürütülen çalışmalar kapsamında bir yandan yıkılan binaların enkazları kaldırılırken bir yandan ise sahada hasar tespit çalışmaları başlatılmıştı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sahada yürütülen çalışmalar kapsamında hasar tespit çalışmaları yürütülürken yıkımın son derece büyük olması nedeni ile hasar tespit şirketlerine de talep patlaması yaşanmıştı. Yürütülen çalışmalar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI KİRACILAR İLE EV SAHİPLERİNİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ! 

Depremin yarattığı büyük hasar ve yıkım milyonlarca kişiyi etkilerken 42 binden fazla vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan depremin yarattığı yıkım nedeni ile 11 ilde eş zamanlı hasar tespit çalışmaları başlarken kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya gelmeye başladı. 

Kiracılar can güvenliklerini sağlamak adına evlerinin bir an önce hasar tespitini yapılmasını isterken ev sahipleri ise ağır hasarlı ya da hasarlı raporu verilerek yıkılabileceği ya da yüksek güçlendirme maliyetleri ödemek zorunda kalacakları endişesi ile bu işleme karşı çıkmaya başladı. Bazı sitelerde güvenlik görevlilerinin hasar tespit ekiplerini almadıkları yönünde ihbarlar da gelirken bakanlık ise çalışmalarını hızlandırma kararı aldı. 

6 Mart 2023 - 20:09:53 143 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)