Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Dikkat! kat ve süre şartına uymayanların arsaları ellerinden geri alınacak

Dikkat! kat ve süre şartına uymayanların arsaları ellerinden geri alınacak

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuruları tüm hızı ile devam ederken projeden arsa almak için başvuru yapan kişilere kritik uyarı geldi. TOKİ arsa başvurusu fiyatları nedeni ile yoğun ilgi görürken e Devlet başvurusu yapan kişilere kat ve süre şartı uyarısı geldi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından açıklanan 250 bin sosyal konut, 10 bin işyeri ve 1 milyon arsa projesi yoğun başvuru görmeye devam ederken arsa satışı yapılan illerde başvuru rekoru kırılmıştı. Arsa sayısının konut sayısının 4 katı olması TOKİ kurası ile ev sahibi olma şartını arttırırken yine TOKİ arsası üzerine ev yapana devlet desteği sağlanacağının duyurulması da başvuruları arttırmıştı. 

TOKİ'den ise arsa başvurusu yapan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son derece kritik bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada arsa satın almak için TOKİ başvurusu yapan kişiler için bu arsaların üzerine konut yapmak için uygulanacak süre ve kat şartı hakkında bilgilendirme yapıldı. 

TOKİ ARSASI ÜZERİNE EN FAZLA KAÇ KATLI EV YAPILIR, TOKİ ARSA SATIŞI İÇİN KAT SINIRI VAR MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama TOKİ arsa başvurusu yapmak isteyen ve yapan kişilerin en çok merak ettikleri sorulardan birini de yanıtladı. Yapılan açıklamada "1 milyon konut arsası. Alt yapı TOKİ'den, proje desteği TOKİ'den, istenirse yapım desteği de TOKİ'den. Vatandaşlarımız müstakil arsaya başvurabilir, kendi evini yapabilir. Müşterek parsellerde ise 5 katı geçmeyecek binalarda oturabilir" diyen Bakan Murat Kurum müstakil arsalarda konut yapmak isteyen kişilerin en fazla 5 katlı bina yapabileceğini açıkladı.

ARSA ALANLAR EN GEÇ KAÇ SENE İÇERİSİNDE EVLERİNİ TAMAMLAYACAK?

TOKİ ilk evim arsa başvurusu yapan kişiler için aynı zamanda süre şartı da getirildi. Müstakil arsalara en fazla 5 katlı konut yapma zorunluluğu getirilirken aynı zamanda konut içinde 2 yıl şartı uygulanacak. Yani TOKİ'den arsa alan vatandaşlar en geç 2 sene içerisinde kendilerine teslim edilen arsaların üzerine evlerini yapmakla yükümlü tutulacaklar. 

Bu süre zarfında evini tamamlayamayan kişilere ise  TOKİ tarafından ödemiş olduğu tutarın yüzde 10 kesilerek parası geri verilecek ve satılan arsa ise TOKİ tarafında iade alınacak. Yani arsa sahibi olmaya hak kazanan kişi bu hakkını kaybedecek ve üzerine yapması gereken evi tamamlayamadığı için yüzde 10 para cezası ödeyerek kalan tutarı geri alacak.

22 Ekim 2022 - 20:31:40 3402 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)