Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Devlet taksitle lojman satıyor

Devlet taksitle lojman satıyor

Milli Emlak tarafından kamu lojmanlarının satışlarına devam ediliyor. Yayınlanan yeni ilan ile satışa çıkarılan konutlar ve satış koşulları kamuoyuna açıklandı.

Türkiye’de kamu lojmanlarının satışlarına hız kesmeden devam ediliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan lojmanlar vatandaşlara satılarak hem devlet gelir elde ediyor hem de insanlar uygun maliyetlerle konut sahibi olma imkanı buluyorlar. Son olarak Gümüşhane Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü tarafından lojman satışlarına ilişkin ilan yayınlandı.

SATILIK KAMU LOJMANLARI!

Milli Emlak tarafından yayınlanan ilanda satışa çıkarılan lojmanlara dair ayrıntılı bilgiler de yer aldı. Buna göre satılacak lojmanların tamamı Gümüşhane Merkez’de Hasanbey Mahallesi’nde bulunuyor. 8 adet lojman satışa çıkarılırken bu lojmanların 5’inin boş, 3’ünün ise dolu olduğu bildirildi.

Lojman satışlarına dair ayrıntılı bilgiler içerisinde bu konutların büyüklükleri ve tahmini satış bedelleri de yer aldı. Lojmanların 4 tanesinin 94 metrekare, 4 tanesinin de 102 metrekare oldukları belirtildi. Tahmini bedeller ise 160 Bin TL ile 215 Bin TL arasında değişiyor. Lojmanları satın almak için teklif verecek olanların tahmini satış bedellerinin yüzde 10’una karşılık gelen tutarları geçici teminat bedeli olarak ödemeleri gerekiyor.

ÖDEME NASIL OLACAK?

Milli Emlak tarafından yapılan lojman satışlarında bir öncelik hakkı uygulaması bulunuyor. Lojman içerisinde şu anda oturanlara öncelikli alım hakkı veriliyor. Bu kişiler satın almak istememesi durumunda ihale koşulları uygulanıyor. İhale neticesinde en yüksek teklifin sahibi lojmanı satın alma hakkı elde ediyor. Bu durumda en az dörtte biri peşin olmak üzere 2 yılda kanuni faiz eklenmek suretiyle taksitler halinde ödeme yapılabiliyor. Ayrıca bu lojmanların satışında konut kredisi de kullanılabiliyor.

EK MALİYETLER VAR MI?

Milli Emlak tarafından yayınlanan ilanda ek maliyetlere dair de bir detay yer aldı. Buna göre alıcılar bu lojmanları satın almaları durumunda yüzde 1 oranındaki KDV’den de sorumlu olacaklar. Ayrıca alıcılar her türlü vergi, resim ve harç bedellerini de ödemekle yükümlü olacaklar. Bu ek maliyetlere dair net bilgiler ilanda yer almıyor.

Öte yandan 8 lojman için de ayrı ayrı ihale yapılacak. İhale katılımcıları tekliflerini buna göre sunabilecekler. İhalelerin ise 27 Aralık 2022 tarihinde yapılacağı Milli Emlak tarafından açıklandı.

22 Aralık 2022 - 20:05:20 415 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)