Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Beyanname Kaçıranlara Müjde 400 Bin Mükellef İçin Pişmanlık Çağrısı!

Beyanname Kaçıranlara Müjde 400 Bin Mükellef İçin Pişmanlık Çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyanında bulunması gereken 400 binden fazla mükellefin bu yükümlülüğünü yerine getirmediğini belirtti. Bu durumdaki mükelleflere yönelik yaptığı açıklamada, cezalardan kaçınmak adına pişmanlık hükmünden yararlanmaları çağrısında bulundu. Bakan Şimşek, "Adil rekabet ve mali disiplin sağlamak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz sürecek." ifadelerini kullandı.


Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, geçtiğimiz yıl kira, ücret, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlardan gelir elde ederek gelir vergisi beyannamesi veren mükellef sayısının 1,8 milyon olduğunu bildirdi. Aynı zamanda 2,6 milyon ticari, zirai veya serbest meslek erbabının da gelir vergisi beyannamesi verdiğini aktardı. Bakan, zamanında beyannamelerini veren tüm mükelleflere teşekkürlerini sundu.


Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde, gelir elde ettiği halde beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellefin tespit edildiğine dikkat çekti. Şimşek, bu mükelleflere seslenerek, olası cezalardan kaçınmaları için pişmanlık hükmünden faydalanmalarını istedi. Bakanlık, vergi kaybına ve haksız rekabete yol açan kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yaptı.

23 Nisan 2024 - 11:36:49 51 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: #sakaryaemlakilan #haber #emlak #yatırım #sakarya #Adapazari #konut # ev #arsa #tarla #sanayii
Reklam
Yorumlar(0)