Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Bakan Murat Kurum'dan son dakika Orta Gelire Konut Kampanyası açıklaması!

Bakan Murat Kurum'dan son dakika Orta Gelire Konut Kampanyası açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum merakla beklenen Orta Gelire Konut Kampanyası hakkında son dakika açıklaması yaptı. Emlak Konut orta gelir grubuna yeni konut kampanyası ne zaman başlayacak?

TOKİ tarafından 81 il genelinde dar gelirli vatandaşlar için başlatılan 250 bin sosyal konut projesi rekor başvuru görmüş, 250 bin konutun satışa sunulduğu projeye 8 milyon kişi başvuru yapmıştı. Bu kişilerden 5 milyonunun başvurusu kabul görürken dev projede kura çekimleri 7 Kasım tarihi itibari ile başlamıştı. 

Dar gelir grubu konut projesinin yoğun ilgi görmesi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ikinci bir açıklama yapmış ve orta gelir grubuna yönelik yeni bir konut kampanyası başlatılacağını duyurmuştu. Kampanya merakla beklenirken konu hakkında yeni bir son dakika açıklaması daha geldi. 

EMLAK KONUT ORTA GELİR GRUBU YENİ KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Murat Kurum yaptığı son dakika açıklaması ile "Kampanyanın fiyatları etkilemesini istemiyoruz. Hazine Bakanlığı ile çalışıyoruz. Yakında açıklayacağız. Kampanya ile proje arzını da artırmak istiyoruz" diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışmalara devam ettiklerini ve proje arzını arttıracak yeni kampanyayı yakında duyuracaklarını dile getirdi. 

Hatırlanacağı üzere dünde konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklama yapmış konut kredisi faiz oranı için beklentinin 0.65 ve 0.99 faiz oranı ile konut kredisi desteği verilmesi yönünde olduğunu dile getirmişti. Kampanyada Aralık ayı sonuna kadar açıklama yapılması ve başvuruların başlaması beklentisi ağırlık kazanmıştı. 

17 Aralık 2022 - 17:50:13 170 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)