Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
2023 yılı için rekor aidat zamları açıklandı!

2023 yılı için rekor aidat zamları açıklandı!

2023 senesinde asgari ücret, emekli ve memur maaşı zammı için merak edilen rakamlar açıklanmadan ne yazık ki iğneden ipliğe pek çok ürüne zam yağmuru yaşanmaya devam ediyor. 2023 aidat zammı içinde ilk rakamlar geldi. Ev sahipleri kira kiracılar çifte kira ödeyecek!

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren aidat zammı için bu ay itibari ile apartmanlarda toplantılar yapılmaya başlandı. Elektrik, doğalgaz ve su faturalarına gelen zamların yanı sıra asgari ücrete yapılması beklenen rekor zamda site yönetimlerini harekete geçirdi.

Özellikle de binasında kapıcı, güvenlik görevlisi, bahçıvan gibi sigortalı çalışan bulunan binalarda aidatlara en az yüzde 60 oranında zam yapılmasının talep edildiği belirtiliyor. Apartman yönetimleri gelen zamlar nedeni ile aidatlarda artışın kaçınılmaz olduğunu iddia ederken bu sene en düşük aidat zammının büyük sitelerde yüzde 60 civarında olması bekleniyor. Zamlardan etkilenecek olan kişiler kara kara düşünürken site yönetimleri ise artan masrafların altından kalkamadıklarını savunuyor. Gelen zamlarla ne yazık ki artık aylık ödemeler kira tutarını geride bırakacak gibi görünüyor.

2023 AİDAT ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aslında apartman aidatı için kira artış oranı gibi uygulanan resmi bir zam sınırı yoktur. Aidat rakamını site ya da apartman sakinleri yapmış oldukları apartman toplantısı ile belirler. Yönetim burada giderlerini ibraz eder ve bu giderleri karşılamak adına ihtiyaç duyulan aidat miktarını açıklar. Kat malikleri arasında yapılan oylama ile aidat rakamı belirlenir. Burada önemli olan kat maliklerinin çoğunluk oylaması ile rakama onay vermesidir.

EV SAHİPLERİ KİRA, KİRACILAR ÇİFTE KİRA ÖDEYECEK!

Ne yazık ki yaşanan yükseliş cepleri yakmaya başlarken fahiş aidat zamları sonrasında bazı ilçelerde ödenen rakamlar kira ile yarışmaya başladı. En yüksek aidat ödemeleri yine İstanbul'da gerçekleşirken İstanbul'da Beşiktaş ilçesinde ödenen 1.700 TL ortalama aidat rakamının yüzde 60 zam sonrası 2 bin 720 liraya ulaşması bekleniyor.

Özellikle de lüks sitelerde yaşanan artış cepleri yakarken pek çok kişinin yüksek aidat nedeniyle evlerini satışa çıkardıkları, kiracıların ise taşınmak için ev arayışına başlamış durumda.

14 Aralık 2022 - 12:34:36 2750 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler:
Reklam
Yorumlar(0)