Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Kira Sözleşmesi Biten Kiracının Tahliyesi Nasıl Yapılır?

Kira Sözleşmesi Biten Kiracının Tahliyesi Nasıl Yapılır?

Kira sözleşmesi biten kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Taşınmazların kiralanması ve kiralamaların süreleri bitmesi durumunda, dikkat edilecek öncelik hususlar belirleniyor. Sözleşmeyi imzalayan taraflar birtakım hak ve sorumluklara sahip olmuş oluyor

Mal sahibi istediği zaman kiracıyı çıkaramadığı gibi kiracıda sözleşme süresi dolmadan evi boşaltmıyor. Peki, kontratı kiracı nasıl tahliye edilir.

Yeni Çıkan 6098 sayılı Türk Borçlar kanunu ile Konut ve Çatı İşyeri kiralarında kiracı belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az on beş gün önce bildiriminde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarda bir yıl için uzatılmış sayılır.

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez.Ancak on yıl geçtikten sonra kiraya veren, bu süreyi izleyen en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeyi son verebilir. Kiracı hiçbir hak talep edemez taşınmasın boşaltma durumundadır.

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlayıcında on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler

23 Mart 2017 - 11:12:00 2564 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: Kira, Sözleşme, sakaryaemlak
Reklam
Yorumlar(0)