Reklam
Filtrele
Reklam
Reklam
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
Sakarya Emlak İlan Facebook
Reklam
Gayrimenkul yatırımı 2017'den önce yapılmalı!

Gayrimenkul yatırımı 2017'den önce yapılmalı!

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına yönelik açıklama yapan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, mevcut hakların Ocak 2017'ye kadar geçerli olmasının önünün açıldığını söyledi.

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 29615 sayılı Resmi Gazete 'de 5 Şubat 2016 tarihinde yayımlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, yayınlanan yönetmelik sonrası mevcut hakların Ocak 2017'ye kadar geçerli olmasının önünün açıldığını söyledi. 

 

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI 

Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 22 Mayıs 2014 tarihinde 29007 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandığını belirten Karataş, yönetmeliğin geçici 6. Maddesinin değiştirildiğini, böylece 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girecek uygulamanın I Ocak 2016 tarihine ertelendiğini aktardı. Yönetmeliğin son olarak Ocak 2017 tarihine ertelendiğini belirten Karataş, kararın Sayıştay tarafından bozulmasının birçok belediyenin inşaat ruhsatı servislerinde yığılmaya neden olduğunu kaydetti. Bu kararın yıl içerisinde iki kez iptal edildiğini ve iki kez de geri getirildiğini hatırlatan Karataş. "Antalya'da ada bazında yapılaşma çok büyük oranda % 50 sınırını aşmıştır, nitekim yasa gereği ada bazında yapılaşmanın % 50'yi aşması durumunda yapılaşmış kısım yapılaşmamış arsalara emsal teşkil eder demektedir. Dolasıyla mevcut imara açılmış arsalarda her sene böyle kronikleşmiş sıkıntılarla karşılaşmak hem bürokrasiyi hem de serbest piyasayı olumsuz etkilemektedir" diye konuştu. 

 

KONUTLARI 2017'DEN ÖNCE ALIN 

Bakanlık düzeyinde yaptıkları uzun görüşmeler neticesinde inşaat ruhsatı başvurularında Antalya Büyükşehir İmar Yönetmeliğini kullanma hakkının Ocak 2017'y uzatıldığını açıklayan Deniz Karataş," Antalya'yı ilgilendiren bu hususun Bakanlık yönetmeliklerinden ziyade kanunla netleştirilmesi daha doğru olacaktır. Mevcut uzatma Antalyalı müteahhidin sorununu 2017 yılına kadarda olsa çözmüştür. Yasa ve yönetmeliklerin sektörün ve hayatın akışına uygun ve uyumlu olması şarttır. Bu tür yasaların sektörün tüm aktörleıiyle ve bizzat uygulayıcı olan biz Müteahhitlerle değerlendirilmesinin önemi büyüktür" bilgisini verdi. 

 

DÜŞÜK MALİYET DÜŞÜK DAİRE 

Çıkarılan yönetmelik ve yasaların başta belediyelerin sonra da sektörün önünde engel olmaması gerektiğini vurgulayan Karataş. şöyle konuştu: "Dolayısı ile 1/1/2017 ye kadar bina inşaatı maliyetimiz aynı olmasına karşın, elde ettiğimiz toplam daire sayısı fazla olacağı için daire başına düşen bina maliyeti daha düşük olacaktır, kullanabildiğimiz satabildiğimiz bodrum ve çekme kat sayesinde düşük fiyatlı konut sahibi olunabilecektir. Düşük maliyet düşük daire fiyatı demektir. Vatandaşlarımızın daha kolay konut sahibi olabilmesi demektir. Konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızın konutlarını 2017 den önce satın almaları kendi lehlerine olacaktır aksi halde maliyetlerin artacağı açık ve nettir." 

16 Şubat 2017 - 17:34:49 976 Okunma
Editör: Haber Merkezi Etiketler: haber
Reklam
Yorumlar(0)